
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 60 g jáhel
- 250 ml sojového mléka (může být ale i kravské, kokosové, rýžové)
- špetka mořské soli
- 1 lžíce třtinového cukru (dala jsem lžíci medu)
- 1 lžíce másla
- mandarinky
- jahody (maliny – ovoce podle chuti)
- 1 lžíce zakysané smetany
- hoblinky čokolády (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Jáhly si důkladně propereme pod horkou vodou a dáme je vařit do osoleného mléka. Přidáme cukr nebo med a vaříme do kašovité hustoty. Podle potřeby můžeme dolít mlékem.
-
Horkou kaši dáme na talíř, přidáme kousek másla, ozdobíme ovocem, kupkou zakysané smetany, popřípadě hoblinkami čokolády
Poznámka od kuchařky
Zdroj-kalendář Kluci v akci
V období užívání detoxikačního programu od Antónie Mačingové jsem si jáhly přímo zamilovala, takže se mi tento recept od kluků v akci moc líbil.
Rovnou přidávám podobný recept od Jendy. Taky ho vyzkouším:-)
Kuchařka: JanaDorazinova