Jáhlová kaše s ovocem

66
- reklama -

Suroviny
1 porce

60 g jáhel
250 ml sojového mléka (může být ale i kravské, kokosové, rýžové)
špetka mořské soli
1 lžíce třtinového cukru (dala jsem lžíci medu)
1 lžíce másla
mandarinky
jahody (maliny – ovoce podle chuti)
1 lžíce zakysané smetany
hoblinky čokolády (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly si důkladně propereme pod horkou vodou a dáme je vařit do osoleného mléka. Přidáme cukr nebo med a vaříme do kašovité hustoty. Podle potřeby můžeme dolít mlékem.

  2. Horkou kaši dáme na talíř, přidáme kousek másla, ozdobíme ovocem, kupkou zakysané smetany, popřípadě hoblinkami čokolády

Poznámka od kuchařky

Zdroj-kalendář Kluci v akci

V období užívání detoxikačního programu od Antónie Mačingové jsem si jáhly přímo zamilovala, takže se mi tento recept od kluků v akci moc líbil.

Rovnou přidávám podobný recept od Jendy. Taky ho vyzkouším:-)