
- reklama -
Suroviny
1 roláda
- Piškotový plát:
- 6 vajec
- 6 lžic hladké mouky
- 6 lžic moučkového cukru
- 2 polévkové lžíce oleje
- 2 polévkové lžíce mléka
- krém:
- 500 ml mascarpone
- 2 polévkové lžíce moučkového cukru
- 6 polévkových lžíce vaječného koňaku
- ozdoba:
- strouhaná čokoláda hořká
Postup přípravy receptu
-
Na piškot:
vejce oddělíme, do jedné misky dáme bílky a ušleháme v tuhý sníh.
Do druhé větší misky dáme žloutky a cukr a vyšleháme.
Přidáme hladkou mouku, olej a mléko.
Nakonec opatrně vmícháme bílky a dáme na plech s pečícím papírem. -
Pečeme cca 10-12 minut na 160°C.
Necháme vychladit. -
Krém:
ušleháme mascarpone s cukrem a koňakem. -
Pomažeme roládu krémem, posypeme částí strouhané čokolády, zarolujeme a ozdobíme trochou krému, posypeme zbylou čokoládou.
Kuchařka: k.radulka