Zlaté kuře s hořčično – medovou omáčkou

53
- reklama -

Suroviny
4 porce

60 g másla
1 lžička soli
1 kostka kuřecího bujónu rozdrcená
1 lžička kari koření
50 ml francouzské hořčice
75 ml medu
8 ks horních kuřecích stehen s kůží (já okrajuju zbytečně tučné kusy)
Na omáčku:
1 lžička citronové šťávy
125 ml smetany (nebo Ramy Creamfine)
K servírování:
plátky pomeranče
čerstvé bylinky jako petržel nebo estragon

Postup přípravy receptu

  1. Rozpusťte v hrnci máslo, přidejte sůl, kostku kuřecího bujónu, kari, hořčici a med a míchejte, dokud nevznikne kompaktní hmota. Sejměte ze sporáku a nechte lehce zchládnout. Přelijte do mísy a přidejte kuře – hezky ho obalte, přikryjte fólií a dejte marinovat do lednice na 5 hodin, nejlépe přes noc.


    Zobrazit celý recept

  2. Předehřejte troubu na 180stupňů. Pečte kuře v přikrytém pekáčku 40 minut. Vyjměte z trouby a sesbírejte šťávu do malého hrnce. Kuře dejte ještě na 15 minut do trouby – už bez pokličky, aby bylo hezky zlaté.

  3. Na omáčku: Lžící stáhněte přebytečný tuk z omáčky a tu potom přiveďte k varu a lehce svařte. Když je vůně silná, přidejte citron a smetanu a pokračujte ve svařování, dokud se krásně nerozvoní.

  4. Kuře dejte na talíř, přelijte omáčkou. Ozdobte kolečky pomeranče a bylinkami.