
- reklama -
Suroviny
- celý naporcovaný králík (nebo 5 stehen)
- 1 lžíce sádla
- 150 g slaniny
- tymián
- 2 bobkové listy
- pepř
- sůl
- 400 ml červeného vína
- 1 lžíce rajského protlaku
- 3 lžíce šípkové marmelády
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 2 stroužky česneku
- lžička bramborového škrobu
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejeme sádlo a na něm zprudka orestujeme maso s nakrájenou slaninou.
-
Orestované maso osolíme, opepříme, přidáme tymián a bobkový list. Podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou.
-
Když je maso měkké, vyjmeme ho a výpek naředíme vodou.
-
Do výpeku přidáme rajský protlak a šípkovou marmeládu, dobře promícháme a přivedeme k varu. Do vzniklé omáčky přidáme nakrájený celer a česnek.
-
Zahustíme škrobem, který si rozmícháme v trošce vody.
-
Nakonec do omáčky vrátíme kousky masa a ještě pár minut vaříme na mírném plameni. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s bramborovými noky.
Kuchařka: aanet3