
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 4 plátky toastového chleba
- 4 lžíce boloňské omáčky (nejlépe studené, když ztuhne v ledničce)
- 2 lžíce nastrouhaného sýra (ale i plátky – já měla Parmazán)
- kousek cibule (na kolečka)
- Salát:
- hrst natrhaného ledového salátu
- 1 rajče (nakrájené na menší kousky)
- 1 lžička olivového oleje
- pár kapek balzamikového octa
- strouhaný Parmazán (nebo Balkán, Feta)
- sůl dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Na plátky rozetřeme boloňskou omáčku, poklademe kolečky cibule nebo pórku, posypeme sýrem, přiklopíme dalším toastem. Lehce zmáčkneme a vložíme do toastovače.
-
Lze ale připravit i v troubě pod grilem, pak stačí i 1 plátek chleba, není třeba zakrývat jej vrchním.
-
Salát: všechny ingredience na zálivku smícháme a přidáme ledový salát a rajče, posypeme sýrem. Ihned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Opět můj oblíbený recept – nerecept, který vznikl ze zbytků – boloňské omáčky jsem udělala moc, ale přece ji nevyhodím. Tohle byla sázka na jistotu – v toastech se pak snědla všechna. Pro studenty nebo nečekanou návštěvu jak dělané, ale hodí se i jako rychlá večeře.
Kuchařka: danielle72