Boloňské toasty se salátem

74
- reklama -

Suroviny
1 porce

4 plátky toastového chleba
4 lžíce boloňské omáčky (nejlépe studené, když ztuhne v ledničce)
2 lžíce nastrouhaného sýra (ale i plátky – já měla Parmazán)
kousek cibule (na kolečka)
Salát:
hrst natrhaného ledového salátu
1 rajče (nakrájené na menší kousky)
1 lžička olivového oleje
pár kapek balzamikového octa
strouhaný Parmazán (nebo Balkán, Feta)
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na plátky rozetřeme boloňskou omáčku, poklademe kolečky cibule nebo pórku, posypeme sýrem, přiklopíme dalším toastem. Lehce zmáčkneme a vložíme do toastovače.

  2. Lze ale připravit i v troubě pod grilem, pak stačí i 1 plátek chleba, není třeba zakrývat jej vrchním.

  3. Salát: všechny ingredience na zálivku smícháme a přidáme ledový salát a rajče, posypeme sýrem. Ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Opět můj oblíbený recept – nerecept, který vznikl ze zbytků – boloňské omáčky jsem udělala moc, ale přece ji nevyhodím. Tohle byla sázka na jistotu – v toastech se pak snědla všechna. Pro studenty nebo nečekanou návštěvu jak dělané, ale hodí se i jako rychlá večeře.