Krkovička pro návštěvu

53
- reklama -

Suroviny
10 osob

cca 2 kg vepřové krkovice bez kosti vcelku
pepř (podle chuti)
2 lžíce oleje
Na marinádu:
4 lžíce bílého vína (nebo 2 lžíce citronové šťávy – když není k dispozici víno)
3 lžíce hořčice
1 lžíce medu
1,5 lžičky soli
Na náplň:
10 plátků uzeného masa (2 mm silných)
10 plátků sýra (2 mm silných)
150 g syrových žampionů (nakrájených na plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Maso desetkrát příčně nařízněte tak, jako byste krájeli na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrajujte do konce.


    Zobrazit celý recept

  2. Smíchejte suroviny na marinádu, potřete jí maso i na plochách vzniklých řezem, opepřete, zabalte do potravinářské folie a nechte v lednici alespoň 24hodin odležet.

  3. Druhý den vložte do každého řezu v mase plátek uzeného, plátek sýra a několik plátků žampionů.

  4. Pomažte olejem a pořádně zabalte do alobalu, aby během pečení nevytekla štáva.

  5. Dejte do trouby na 200 stupňů a pečte nejméně 2 hodiny.

  6. Na posledních 20 minut alobal otevřete a maso odkryté dopečte.

Poznámka od kuchařky

Pečínku si dejte s chlebem nebo bramborami na jakýkoliv způsob. Všichni si budou pochutnávat!!!

ZDROJ : http://www.recepty.cz/recept/krkovicka-pro-vitanou…