
- reklama -
Suroviny
- 4 brambory
- 150 g pohanky
- 1 velká cibule
- olej
- 1-2 stroužky česneku
- majoránka
- libeček
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Pohanku umyjeme a nasypeme do 1,5 násobku horké osolené vody. Přivedeme k varu, ihned stáhneme ze sporáku a necháme 20 minut pod pokličkou dojít (balím do peřin). Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Mezitím, co se vaří brambory, si nakrájíme nadrobno cibuli a na oleji ji orestujeme dozlatova.
-
Z uvařených brambor slijeme část vývaru, v hrnci s bramborami ho ponecháme asi 2 cm a šťuchadlem rozmačkáme na kaši. Vmícháme uvařenou pohanku. Dochutíme solí, česnekem, majoránkou a libečkem. Na talíři posypeme opečenou cibulkou.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram









