- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 5 vajec
- 125 g cukru písek
- 5 lžic oleje
- 1 prášek do pečiva
- 175 g hladké mouky
- krém:
- 200 g čokolády na vaření
- 250 g pomazánkového másla
- 20 g lžíce másla/margarinu
- 2 x200ml smetany ke šlehání 30-33% (šlehačky)
- 2x Smetafix ztužovač
- pikantní marmeláda (zde ostružinová)
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme s cukrem do pevna, všleháme olej a žloutky a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme na hlubším plechu vyloženém pečicím papírem (cca 25x35cm) v předehřáté troubě, 150°C cca 25 minut.
-
Vychladlý korpus podélně prořízneme a promažeme marmeládou.
-
Ve vodní lázni rozpustíme máslo/margarin spolu s čokoládou, do teplé směsi přidáme pomazánkové máslo a důkladně promícháme. Natřeme na korpus. Pracujeme rychle, krém poměrně rychle tuhne.
-
Šlehačky vyšleháme se ztužovačem a naneseme za ztuhlý krém. Zdobíme ovocem, hoblinkami čokolády.
Kuchařka: isindy