Nádivka s vinnou klobásou

68
- reklama -

Suroviny

2 rohlíky
250 g vinné klobásy
150 ml mléka
1 vejce
strouhanka
muškátový květ
sůl
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky pokrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem a necháme nasáknout.

  2. Klobásu vymáčkneme ze střívka, vložíme k navlhčeným rohlíkům, přidáme vajíčko, dochutíme špetkou muškátového květu a petrželkou, osolíme, prohněteme a přidáme tolik strouhanky, aby nám šel vytvořit váleček.

  3. Nádivku pečeme v pekáčku zároveń s masem, v mém případě s kuřecími kousky.

Poznámka od kuchařky

Do směsi můžeme přidat zvlášť žloutek a z bílku ušlehat sníh, který jemně vmícháme.