
- reklama -
Suroviny
- 2 rohlíky
- 250 g vinné klobásy
- 150 ml mléka
- 1 vejce
- strouhanka
- muškátový květ
- sůl
- hladkolistá petržel
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky pokrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem a necháme nasáknout.
-
Klobásu vymáčkneme ze střívka, vložíme k navlhčeným rohlíkům, přidáme vajíčko, dochutíme špetkou muškátového květu a petrželkou, osolíme, prohněteme a přidáme tolik strouhanky, aby nám šel vytvořit váleček.
-
Nádivku pečeme v pekáčku zároveń s masem, v mém případě s kuřecími kousky.
Poznámka od kuchařky
Do směsi můžeme přidat zvlášť žloutek a z bílku ušlehat sníh, který jemně vmícháme.
Kuchařka: maris