
- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- vepřové maso – 3/4 kg
- 150 g libové anglické slaniny může být i salám
- 50 g uzené slaniny (špeku)
- 2 větší cibule
- 2 kyselé okurky
- hořčice
- sůl
- pepř
- kostka Masoxu (nebo jiná)
- olej nebo tuk
- mouka hladká na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme do světle hněda.
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
-
Položíme na cibuli a poklademe slaninou, okurkou a špekem.
-
Necháme chvíli podusit. Pak zalijeme vodou a dusíme do měkka.
-
Měkké maso i se směsí vyjmeme na misku a omáčku zahustíme s trochou vody s hl. moukou a přidáme Masox a necháme provařit.
-
Můžeme přecedit a poléváme na maso. Příloha dušená rýže, houskový knedlík.
Poznámka od kuchařky
Je to taková rychlovka, když se nám nechtějí motat ptáčky, ale výsledek je chuťově úplně stejný. Jen jsem nedávala vajíčko, ale mohlo by se uvařené na tvrdo položit navrch.
Kuchařka: Jaruna18