
- reklama -
Suroviny
10 – 12 porcí
- 500 g hladké mouky
- 2 lžičky soli
- 1 vejce (do těsta)
- 40 g droždí
- 80 ml oleje
- 250 ml vody
- špetka cukru (na kvásek)
- Na potření:
- vejce
- Na posyp:
- mák
- kmín
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Z vody, kterou jsme si připravili odlijeme trochu do mističky, přidáme cukr, nadrobené droždí a necháme vzejít kvásek.
-
Když máme kvásek vzešlý, dáme si do mísy mouku, olej, zbytek vody, vejce, sůl, kvásek a vypracujeme těsto, které necháme vykynout na teplém místě cca. hodinku.
-
Vykynuté těsto si rozdělíme na 10 – 12 dílů a z každého dílu tvoří další tři dílky, které rozválíme na válečky a zaplétáme.
-
Troubu si předehřejeme na 200°C a hotové housky pomažeme vejcem a posypeme kmínem, mákem, solí jak kdo má rád.
-
Pečeme zhruba 15 minut.
Poznámka od kuchařky
Vůbec netuším, odkud se tu recept vzal. Každopádně tuším, že zdrojem bude internet..;-)
Kuchařka: Warronika