Suroviny
- 400 g mrkve
- 500 g brambor
- 150 g uzeného domácího bůčku
- 1 větší cibule
- 50 g másla
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- cca 3 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce octu
- 1,5-2 l vody
Postup přípravy receptu
-
Na másle a oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme na kostičky nakrájený uzený bůček, zarestujeme, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, osolíme, opepříme, pokmínujeme, necháme v cibuli orestovat, přikryjeme pokličkou a 10 minut dusíme, odkryjeme, vyrestujeme do tuku.
-
Přidáme mouku, necháme provonět, zalijeme 0,5 l studené vody, jakmile směs začne houstnout, přilijeme zbytek (nyní již teplé vody), přidáme na kostičky nakrájené brambory(syrové), necháme zavařit a pod pokličkou cca 20 minut provaříme.
-
Dochutíme solí, cukrem, octem, pepřem a chvíli povaříme. Můžeme zjemnit 12% smetanou.
Poznámka od kuchařky
Jsem rád, že se mi podařilo splnit přání Vaška Froňka a zveřejnit tento recept, navíc i s bonusem pro něj, a to s hřebenem z farmářské slaniny!