Suroviny
4 porce
- 4 vejce
- 160 g krupicového cukru
- 150 g hladké mouky
- 50 g čokolády na vaření
- Náplň:
- 300 g čerstvých malin
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 g mascarpone
- 100 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 4 plátky želatiny
- 50 ml mandlového likéru
- Zdobení:
- 50 g kakaa
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravíme tuhý sníh. Obě hmoty propojíme. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme ji do vaječné hmoty. Nakonec do ní zlehka zapracujeme prosátou mouku.
-
Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem, rozetřeme na něj těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Korpus pečeme při 200 °C asi 12 – 15 minut. Pak ho i s papírem přesuneme z plechu na kovovou mřížku a necháme vychladnout.
-
Mascarpone rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Smetanu vyšleháme dotuha a vmícháme ji do mascarpone. Želatinu namočíme asi ve 100 ml vody a necháme nabobtnat. Potom ji pomalu zahřejeme a rozpustíme. Horkou ji vmícháme do smetanové směsi.
-
Maliny očistíme, omyjeme a necháme oschnout. Z vychladlého korpusu opatrně stáhneme pečicí papír a plát vrátíme na plech. Korpus pokapeme mandlovým likérem, poklademe malinami a nakonec potřeme smetanovým krémem. Tiramisu uložíme do chladničky ztuhnout. Před podáváním ho posypeme kakaem.