Burizony v karamelu – rychlé zobání bez lepku a mléka

137
- reklama -

Suroviny

1 balíček neslazených burizonů (80 g)
25 ml vody
100 g cukru
kakao
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Cukr nasypeme do kvalitní pánve nebo hrnce se silným dnem a nepřilnavým povrchem.


    Zobrazit celý recept

  2. Zahříváme na mírném plameni a stále mícháme, až než se rozpustí na světlý karamel.

  3. Jakmile se rozpustí poslední zbytky krystalků cukru, přidáme po kapkách vroucí vodu. Voda musí být opravdu vřelá, jinak cukr vykrystalizuje zpět.

  4. Karamel po přídavku vody hodně pění, poté se znovu ustálí na jednolité hladké hmotě. V tu chvíli vsypeme burisony a důkladně promícháme tak, aby se všechny obalily. Karamel je slepí do větších hrudek.

  5. Hrudky přendáme na tác nebo plech a necháme ztuhnout.

  6. Po vychladnutí rozemneme v dlaních, čímž se oddělí jednotlivá zrníčka burisonů.

  7. Kromě této základní karamelové verze můžeme připravit i skořicové nebo čokoládové burisony – v tom případě současně s burisony vmícháme do karamelu lžičku skořice nebo holandského kakaa.

Poznámka od kuchařky

Toto jednoduché občerstvení chystané narychlo pro návštěvu mělo nečekaný úspěch, tak se s vámi o něj dělím.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.