Suroviny
- Těsto:
- 40 dkg hladké mouky
- 100 ml mléka
- špetka soli
- 5 dkg krystalového cukru
- 10 dkg rozpuštěného másla
- 2 vejce
- 1/2 kostky droždí
- Náplň:
- 2 žloutky
- 2 vanilkové cukry
- 300 ml mléka
- 1 pudink vanilkový
- Dále na plnění:
- rozinky
- skořice
- brusinková marmeláda
- či jiné dobroty které máme v buchtách rádi
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme kynuté těsto – mouku se špetkou soli smícháme s kváskem = mléko+ cukr+ droždí. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo a pěkně vymícháme. Majitelé pekáren mají ušetřený čas a těsto si jistě zadělají v pekárně. Těsto necháme nakynout.
-
Připravíme si náplň – žloutky vymícháme s vanilkovým cukrem do pěny a přidáme pudinkový prášek. Mléko převaříme a horké vlijeme za stálého míchání do našlehaných žloutků. Mícháme do zhoustnutí.
-
Z vykynutého těsta tvoříme různé tvary – viz. obrázky. Náplň kombinujeme se skořicí, rozinkami, nebo brusinkovou marmeládou. Já jsem dnes vytvořila rohlíčky – pudinkovo-rozinkové, motýlky – pudinkovo – skořicové, šneky – pudinkovo-skořicové s brusinkami a francouzský máslový koláč.
Poznámka od kuchařky
Inspiraci jsem čerpala zde, na maminčiných receptech a na internetu. Zkombinovala jsem více receptů a vzniklo tohle.