
- reklama -
Suroviny
neomezené
- 1 balení ovesných vloček (500 g)
- 1 Hera nebo Stela nebo jiný tuk na pečení
- 2 hrnky cukru krupice (může být i méně)
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Do velké mísy si nasypeme vločky, vmícháme oba cukry, vejce a rozpuštěný tuk, necháme 10 minut odpočinou.
-
Poté rozprostřeme na velký plech s pečícím papírem a pečeme při 180°C témeř hodinu (podle trouby) dozlatova.
-
Vyklopíme opatrně z plechu i s papírem na stůl a necháme vychladnout, lámanka ještě ztvrdne. Nakonec nalámáme na menší či větší kousky a jíme jen tak bez ničeho. :-))
Poznámka od kuchařky
Recept mám od jedné známé, která ji doma dělávala často. Čím tmavší lámanka je, tím je lepší. Upozorňuji na to, že to není pro ty, co mají moc citlivé zuby :-))
Kuchař: ZuzkaMladkova