- reklama -
Suroviny
- 3-4 vepřové mozečky
- 5 dkg parmazánu nebo čedaru
- 3 vejce
- smetana
- muškátový oříšek
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Mozečky vypereme, odblaníme a udusíme asi na 4 dkg másla. Jemně osolíme a trochu opepříme. Po změknutí prolisujeme.
-
Rozstrouháme parmazán nebo jiný tvrdý, chuťově podobný sýr a smícháme s mozečkem, který ještě okořeníme muškátovým oříškem. Nakonec ušleháme vidličkou vejce, promícháme se smetanou a upraveným mozečkem.
-
Vložíme do máslem vymazané formy a pečeme v troubě do zlatova. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Novinový výstřižek – 60. léta
Kuchařka: MamlajdaD