Smažený chřest s omáčkou Aioli

62
- reklama -

Suroviny
1 porce

120 g chřestu
vejce
petrželka
10 g hladké mouky
10 g strouhanky
sůl
cukr
1 plát bílého chleba
30 ml oleje
50 g mix listových salátů
1 žloutek
30 g olivového oleje
Dijonská hořčice
limetková šťáva
česnek
sůl (Fleur de Sal)
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Chřest omyjeme a škrabkou očistíme od hlavičky ke kořenu. Uvaříme cca 5 minut v horké vodě, osušíme papírovým ubrouskem a obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Vše osmažíme v rozehřátém oleji.


    Zobrazit celý recept

  2. Omáčka Aioli: Ze žloutků, oleje, hořčice, limetkové šťávy a česneku připravíme majonézu, kterou dochutíme solí a bílým pepřem. Chřest servírujeme na hnízdě z trhaných salátů.

Poznámka od kuchařky

Tento úžasný recept jsem získala na Slavnostech chřestu v Ivančicích, kde je takovýchto pochoutek ještě mnohem více. (http://www.slavnostichrestu.cz/)