
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g míchaného mletého masa
- 150 g hrášku (čerstvý nebo rozmražený)
- 250 g mrkve
- 1 velká cibule
- 1 konzerva loupaných rajčat
- 1 strouček česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1 svazek petržele
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme.
-
Mrkev očistíme a postrouháme, cibuli a česnek nadrobno pokrájíme.
-
V pánvi rozpálíme olej a mrkev s cibulí a česnekem na ní osmažíme. vDo pánve vložíme maso a opékáme ho dokud se nezačne drobivě rozpadat. Okořeníme pepřem, paprikou a dosolíme.
-
Přidáme rajčata se šťávou, hrášek a na otevřené pánvi dusíme do zhoustnutí omáčky.
-
Před podáváním přidáme do omáčky nadrobno pokrájenou petrželku.
Poznámka od kuchařky
Jako příloa jsou vhodné brambory (pomáslované, vařené ve šlupce)
Kuchař: kordy









