Mleté maso se zeleninou na pánvi

88
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g míchaného mletého masa
150 g hrášku (čerstvý nebo rozmražený)
250 g mrkve
1 velká cibule
1 konzerva loupaných rajčat
1 strouček česneku
1 lžíce oleje
1 lžička mleté papriky
1 svazek petržele
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme.

  2. Mrkev očistíme a postrouháme, cibuli a česnek nadrobno pokrájíme.

  3. V pánvi rozpálíme olej a mrkev s cibulí a česnekem na ní osmažíme. vDo pánve vložíme maso a opékáme ho dokud se nezačne drobivě rozpadat. Okořeníme pepřem, paprikou a dosolíme.

  4. Přidáme rajčata se šťávou, hrášek a na otevřené pánvi dusíme do zhoustnutí omáčky.

  5. Před podáváním přidáme do omáčky nadrobno pokrájenou petrželku.

Poznámka od kuchařky

Jako příloa jsou vhodné brambory (pomáslované, vařené ve šlupce)