Vepřová plec v omáčce výrazné chuti

121
- reklama -

Suroviny
4 porce

800 g vepřové plece
2 cibule
3 stroužky česneku
1/2 konzervy loupaných rajčat
2 hrstičky fazolek
2 větší tvrdé a chrupavé kyselé okurky
zeleninový vývar
200 ml husté zakysané smetany
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plec nakrájíme na menší řízečky které osolíme a mírně naklepeme, cibuli nakrájíme nahrubo, dáme jí smažit do hrnce na olej a až je sklovitá naskládáme i maso, přikryjeme, dusíme a otočíme na druhou stranu.


    Zobrazit celý recept

  2. Nejprve dusíme ve vlastní šťávě, až se nám dost vydusí přidáme rajčata z konzervy, nakrájené fazolky, okurky na půlkolečka a zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a dusíme až bude maso měkké.

  3. Zatím si prošleháme v kysané smetaně s trochou vody mouku a vlijeme do omáčky, mícháme a necháme povařit tak 10 minut.

Poznámka od kuchařky

Chtěla jsem něco pikantního, tak jsem vymyslela tento recept, který má opravdu docela vyjímečnou chuť, jak já říkám- až se mi stahovala tou chutí sanice! Vyzkoušejte a poznáte sami!

Podávala jsem s rýží a dovedu si to představit s knedlíky, nebo těstovinami.