Suroviny
4 porce
- 800 g vepřové plece
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1/2 konzervy loupaných rajčat
- 2 hrstičky fazolek
- 2 větší tvrdé a chrupavé kyselé okurky
- zeleninový vývar
- 200 ml husté zakysané smetany
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Plec nakrájíme na menší řízečky které osolíme a mírně naklepeme, cibuli nakrájíme nahrubo, dáme jí smažit do hrnce na olej a až je sklovitá naskládáme i maso, přikryjeme, dusíme a otočíme na druhou stranu.
-
Nejprve dusíme ve vlastní šťávě, až se nám dost vydusí přidáme rajčata z konzervy, nakrájené fazolky, okurky na půlkolečka a zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a dusíme až bude maso měkké.
-
Zatím si prošleháme v kysané smetaně s trochou vody mouku a vlijeme do omáčky, mícháme a necháme povařit tak 10 minut.
Poznámka od kuchařky
Chtěla jsem něco pikantního, tak jsem vymyslela tento recept, který má opravdu docela vyjímečnou chuť, jak já říkám- až se mi stahovala tou chutí sanice! Vyzkoušejte a poznáte sami!
Podávala jsem s rýží a dovedu si to představit s knedlíky, nebo těstovinami.