
Suroviny
- Korpus:
- 200 g sušenek Lotus (já použila Lotusky, příště bych zkusila něco cereálnějšího nebo oříškové)
- cca 60-80 g másla
- Náplň:
- 4 jablka (nejlépe zelená)
- lžíce másla (velká)
- 500 g měkkého tvarohu
- cukr (krupice, lépe pak hnědý, příp.trochu vanilkového – dle chuti)
- 1 lžička mleté skořice
- trochu citronové kůry
- 250 ml smetany ke šlehání
- 6 plátků želatiny (Dr. Oetker)
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrtit, smíchat s rozpuštěným máslem – postupně přilévat a promíchávat, hned, jak všechny drobky aspoň trochu nasáknout, už nepřilévat! Udusat na dno pečící formy (vyložené pečícím papírem) a na 180°C předpéct 10 minut. Nechat vychladnout.
-
Plátky želatiny namočit do vody s ledem – cca na 10 minut.
-
Mezitím: Ma másle opéct oloupaná a na kostičky nakrájená jablka – dozlatova, tvaroh vymíchat s cukrem, skořicí a citronovou kůrou a smetanu vyšlehat dotuha.
-
Až jsou jablka opečená, přidat k nim vymačkané želatinové plátky a MIMO plamen míchat, dokud se želatina nerozpustí (je to hned!). Jablka přidat k tvarohové směsi, zamíchat, nakonec jemně vmísit ušlehanou smetanu.
-
Všechnu hmotu nalít na korpus, případně ještě lze povrch potřít zakysankou – lehce. Nechat ztuhnout ideálně přes noc. Možno podávat lehce poprášené skořicí.
Poznámka od kuchařky
Inspirace: „Cheesecakes“ – Mirka van Gils Slavíková
V původním receptu je hodně cukru, tak proto píšu „dle chuti“.
Cake je vynikající, kousky jablek (pokud se nerozvaří do přesnídávky!) příjemně osvěžují tvaroh a šlehačka to celé velmi zlahodní… Zkuste, uvidíte =D









