Jablečný cheesecake

105
- reklama -

Suroviny

Korpus:
200 g sušenek Lotus (já použila Lotusky, příště bych zkusila něco cereálnějšího nebo oříškové)
cca 60-80 g másla
Náplň:
4 jablka (nejlépe zelená)
lžíce másla (velká)
500 g měkkého tvarohu
cukr (krupice, lépe pak hnědý, příp.trochu vanilkového – dle chuti)
1 lžička mleté skořice
trochu citronové kůry
250 ml smetany ke šlehání
6 plátků želatiny (Dr. Oetker)

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtit, smíchat s rozpuštěným máslem – postupně přilévat a promíchávat, hned, jak všechny drobky aspoň trochu nasáknout, už nepřilévat! Udusat na dno pečící formy (vyložené pečícím papírem) a na 180°C předpéct 10 minut. Nechat vychladnout.

  2. Plátky želatiny namočit do vody s ledem – cca na 10 minut.

  3. Mezitím: Ma másle opéct oloupaná a na kostičky nakrájená jablka – dozlatova, tvaroh vymíchat s cukrem, skořicí a citronovou kůrou a smetanu vyšlehat dotuha.

  4. Až jsou jablka opečená, přidat k nim vymačkané želatinové plátky a MIMO plamen míchat, dokud se želatina nerozpustí (je to hned!). Jablka přidat k tvarohové směsi, zamíchat, nakonec jemně vmísit ušlehanou smetanu.

  5. Všechnu hmotu nalít na korpus, případně ještě lze povrch potřít zakysankou – lehce. Nechat ztuhnout ideálně přes noc. Možno podávat lehce poprášené skořicí.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: „Cheesecakes“ – Mirka van Gils Slavíková

V původním receptu je hodně cukru, tak proto píšu „dle chuti“.

Cake je vynikající, kousky jablek (pokud se nerozvaří do přesnídávky!) příjemně osvěžují tvaroh a šlehačka to celé velmi zlahodní… Zkuste, uvidíte =D