
Suroviny
- rýže basmati
- 1 cibule
- dýně na kostky
- hrášek z konzervy
- marinovaný tempeh nebo uzený tempeh
- dýňový olej
Postup přípravy receptu
-
Dát vařit rýži (dle návodu).
-
Na oleji lehce opéct cibuli nadrobno, pak přidat dýni a pod pokličkou dusit doměkka.
-
Vsypat hrášek. Dýně by se měla rozpadat a vytvářet „huhňavou“ hmotu. Osolit, opepřit.
-
Na jiné pánvičce/rendlíku na miniaturní vrstvě oleje lehce opéct tempeh na kousky, jde to velmi rychle!
-
Smíchat rýži s dýňovou hmotou a na to na talíři sázet kousky tempehu.
Poznámka od kuchařky
Množství všech surovin dle chuti, uvážení a počtu strávníků – já měla hodně dýně, proto je i v názvu v hlavní roli.
Je to jednoduché, rychlé a hrrrozně dobré – právě jsem dotlačila poslední (studenou) misku =D
Zdroj: recept jsem našla na webu ČT v pořadu Sama doma a následně i tady: http://www.toprecepty.cz/recept/14784-dynova-omack… , ale nepřišel mi ten recept (takto popsaný a bez fotky) úplně funkční, tak jsem ho vložila jako nový, snad se „chytne“ lépe.









