Jarní rajská polévka s řapíkatým celerem

69
- reklama -

Suroviny

750 g sterilovaných rajčat
1 mrkev
60 g řapíkatého celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
400 ml zeleninového vývaru
60 ml olivového oleje
sůl
pepř
cukr
80 g těstovin

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme těstoviny.

  2. Cibuli, česnek, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky.

  3. Rozehřejeme olej, zeleninu na něm orestujeme a přidáme sterilovaná rajčata i se šťávou.

  4. Zamícháme a minutku necháme propojit chutě.

  5. Potom zalijeme vývarem a 20 minut dusíme pod pokličkou.

  6. Na závěr polévku rozmixujeme, ochutíme cukrem a vložíme uvařené těstoviny. Ozdobíme nasekanou bazalkou.