Perník bez vajíček měkký a vláčný

54
- reklama -

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek krystalového cukru
1 prášek do pečiva
přidat lžíci pernikového koření
1 lžíce kakaa
1/4 hrnku oleje
mléko dle potřeby
Čokoládová poleva nebo pocukrujem

Postup přípravy receptu

  1. Všechno smícháme dohromady, uděláme řídčí těsto, nalijeme na vymazaný moukou vysypaný plech a gumovou sterkou máčenou ve vodě roztírám po plechu a upečeme v troubě na 150% C .

  2. Po vychladnutí potřeme zavařeninou, hodně řidkou, ( ale nemusí být ) a polijem čokoládou polevou.

  3. Studené krájíme namočeným nožem v teplé vodě.

  4. POLEVA : Hořká čokoláda, cukr moučka, 100% tuk. Můžete do těsta nastrouhat jablko, přidat rozinky.