
Suroviny
4 porce
- 1/2 balení Tagliatelle (nebo jiné větší těstoviny)
- 0,6 kg kuřecí ch prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hokkaido
- 1 kelímek smetany 33%
- sůl, pepř
- 2 snítky tymiánu
- 1 lžíce solamylu
- 1/2 lžíce worcestrové omáčky
- 1/2 lžíce sojové omáčky
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme maso na nudličky.
Přidáme sůl, pepř, solamyl, worcestr, sojovku, lžíci ol. oleje, tymián.
Promícháme, necháme chvíli odležet. -
Dáme vařit těstoviny. Nakrájíme cibuli, česnek. Hokkaido na kostičky.
-
Na oliv. oleji orestujeme cibuli, česnek a pak přidáme maso /chvíli nemícháme, necháme zatáhnout/ orestujeme,
až je hotové (cca 5 min +-) dáme bokem.
Stěrkou očistíme pánev (výpek přidáme k masu), pokapame opět ol. olejem a orestujeme do zlata hokkaido /dělá se stejně dlouho jako maso, ne-li déle/. -
Maso přidáme zpět do pánve a promícháme s hokkaidem, podlijeme kelímkem smetany a chvilku provaříme.
(Vytáhneme snítku tymiánu).
Podle chuti ještě osolíme, opepříme.
Přimícháme na pánev uvařené a scezené těstoviny, promícháme a servírujeme.
Poznámka od kuchařky
Původně jsem chtěla dělat to stejné s cuketou, ale měla jsem jen hokkaido.
Příště přijde na řadu i ta cuketa.