
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky krkovice
- sůl
- pepř
- koření steakové ( jaké máme rádi na minutkové maso)
- Na omáčku:
- 500 g červené cibule ( možno i z bílé)
- 3 dcl červeného vína
- šťáva z 1 pomeranče
- 1 PL medu
- 1/2 l kostky bujónu nebo silného vývaru
- 2 hřebíčky
- 2 jalovce
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme na proužky nakrájenou červenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme hřebíček a jalovec.
-
Podlijeme vínem a pomerančovou šťávou, rozpustíme lžíci medu a necháme trochu zredukovat.
-
Poté přilijeme vývar a vaříme na mírném ohni nejméně hodinu, necháváme pouze probublávat, aby nám omáčka zhoustla.
-
Dochutíme podle potřeby.
-
Maso mírně naklepeme, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi.
-
Podávala jsem s bramborovým knedlíkem, ale s jakoukoliv bramborovou variací to bude určitě také chutnat.
Poznámka od kuchařky
Omáčka se bude určitě hodit i ke zvěřině, popř. i za studena třeba k paštice.
Můžeme omáčku také zcela rozmixovat.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea