
- reklama -
Suroviny
2,50 litru
- 4 velké cibule
- 1 velká mrkev
- 1/2 bulvy celeru
- 2 řapíky celeru
- 1 hrst krupičky
- krůtí krky
- olej
- 1 lžička Vegety (nemusí být)
- petrželka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme vývar z krků ve slané vodě, cibule si nakrájíme na proužky, mrkev a celer si nastrouháme, řapíkatý celer nakrájíme.
-
Do hrnce dáme olej, na něm osmažíme cibuli až do mírně hněda(udělá barvu) vaříme pod pokličkou!
-
Když je cibule hotová, shrneme jí ke krajům hrnce, doprostřed dáme krupičku a uděláme růžovou jíšku, zalijeme vývarem z krůtích krků, dáme nastrouhaný i řapíkatý celer s mrkví, dochutíme Vegetou, dosolíme, polévku dovaříme a máme-li strouhání zavaříme ho – já měla takový zbytek, tak jsem ho využila.
-
Ozdobíme petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Z krků obereme maso a použijeme na výborné rizoto a máme z jedné ingredience 2 jídla! Polévka je chutná improvizace.
Kuchařka: Bibinka