Pikantní „lovecká“ fašírka

59
- reklama -

Suroviny
3 porce

250 g mletého vepřového masa
150 g loveckého salámu
100 g vyuzené slaniny
50 ml 9% neslazeného kondenzovaného mléka
1 a 1/2 pl koření Hungaria
2 pl sladké chilli omáčky
2 pl Solamylu
3 pl čerstvých nasekaných bylinek
2 cibule
kousek červené papriky do náplně

Postup přípravy receptu

  1. Obě cibule očistíme, jednu nakrájíme nadrobno, druhou na tenké proužky a tu odložíme stranou k pozdějšímu osmažení na přílohu.
    Z loveckého salámu ukrojíme dva silnější delší špalíčky do náplně a zbytek nakrájíme na velice drobné kostičky.
    Slaninu nakrájíme na menší kostičky a na suché pánvi vyškvaříme dozlatova.

  2. Mleté maso dáme do mísy, přidáme pokrájenou cibuli, lovecký salám, vyškvařenou slaninku, posekané bylinky a koření Hungária.
    Zakápneme chilli omáčkou, přidáme mléko, solamyl a vše důkladně promícháme a dáme nejméně na 1 hodinu odpočinout do lednice.

  3. Zapneme troubu na rozehřátí.
    Po odpočinutí ze směsi vytvarujeme placku, na kterou položíme špalíčky loveckého salámu a pro barevnost plátky červené papriky, vytvarujeme “šišku“, kterou přeneseme do pekáčku, nejlépe na pečící papír.
    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na nejvyšším stupni 10 minut.
    Poté výkon trouby ubereme na polovinu a za občasného přelití fašírky výpekem dopékáme 15-20 minut.

    Po upečení krájíme na širší plátky a podáváme se šťouchanými brambory a cibulkou, kterou jsme si osmažili na tuku po vyškvařené slanince.

Poznámka od kuchařky

Měla jsem zbyteček mletého masa a kousek lovečáku a slaninky, tak jsem s pomocí velice dobré směsky koření Hungaria spáchala tuhle šťavnatou dobrotu, ze které nezbyl ani drobeček. Na koření Hungária přidávám odkaz. Je dobré i na minutkové maso, ryby i grilovačku.

http://www.rojikovokoreni.cz/koreni/hungaria-24