
Suroviny
3 porce
- 250 g mletého vepřového masa
- 150 g loveckého salámu
- 100 g vyuzené slaniny
- 50 ml 9% neslazeného kondenzovaného mléka
- 1 a 1/2 pl koření Hungaria
- 2 pl sladké chilli omáčky
- 2 pl Solamylu
- 3 pl čerstvých nasekaných bylinek
- 2 cibule
- kousek červené papriky do náplně
Postup přípravy receptu
-
Obě cibule očistíme, jednu nakrájíme nadrobno, druhou na tenké proužky a tu odložíme stranou k pozdějšímu osmažení na přílohu.
Z loveckého salámu ukrojíme dva silnější delší špalíčky do náplně a zbytek nakrájíme na velice drobné kostičky.
Slaninu nakrájíme na menší kostičky a na suché pánvi vyškvaříme dozlatova. -
Mleté maso dáme do mísy, přidáme pokrájenou cibuli, lovecký salám, vyškvařenou slaninku, posekané bylinky a koření Hungária.
Zakápneme chilli omáčkou, přidáme mléko, solamyl a vše důkladně promícháme a dáme nejméně na 1 hodinu odpočinout do lednice. -
Zapneme troubu na rozehřátí.
Po odpočinutí ze směsi vytvarujeme placku, na kterou položíme špalíčky loveckého salámu a pro barevnost plátky červené papriky, vytvarujeme “šišku“, kterou přeneseme do pekáčku, nejlépe na pečící papír.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na nejvyšším stupni 10 minut.
Poté výkon trouby ubereme na polovinu a za občasného přelití fašírky výpekem dopékáme 15-20 minut.Po upečení krájíme na širší plátky a podáváme se šťouchanými brambory a cibulkou, kterou jsme si osmažili na tuku po vyškvařené slanince.
Poznámka od kuchařky
Měla jsem zbyteček mletého masa a kousek lovečáku a slaninky, tak jsem s pomocí velice dobré směsky koření Hungaria spáchala tuhle šťavnatou dobrotu, ze které nezbyl ani drobeček. Na koření Hungária přidávám odkaz. Je dobré i na minutkové maso, ryby i grilovačku.