
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 prsní kuřecí řízky
- 250 g měkkého tvarohu
- 10-12 sušených rajčat
- 1 lžíce oleje z rajčat
- bazalka
- sůl
- barevný pepř
- olej
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Smícháme tvaroh, drobně nakrájená rajčata, bazalku – čerstvou, nebo sušenou. Opatrně dosolíme, některá rajčata bývají dost slaná.
-
Do masa si uděláme kapsu, naplníme tvarohovou směsí a kraj spíchneme špejlí. Maso osolíme a posypeme barevným pepřem. Zprudka opečeme na oleji, pak dáme na alobal, na každou kapsu přidáme plátek másla a pevně uzavřeme.
-
Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme 20 – 25 minut. Podáváme s přílohou podle chuti, brambory, kuskus, rýži.
Poznámka od kuchařky
Inspirace – včerejší pořad Bez servítky.
Kuchařka: mysulka