- reklama -
Suroviny
- Ledový salát
- římský nebo hlávkový salát ( nebo jiné listové saláty)
- řapíkatý celer
- fenykl
- jarní cibulky
- na ozdobu cherry rajčátka ( nemusí být)
- Na dresink:
- kysaná smetana light nebo bílý jogurt
- papriková pasta
- olivový olej
- sůl
- já přidala ještě koření Salát pikant od Antonína ( směs sušené zeleniny) – velmi dobrá
Postup přípravy receptu
-
Saláty si pokrájíme nebo natrháme, jak je kdo zvyklý.
-
Já používám keramické nože, takže se žádné vitamíny stykem s kovem neztrácí (i když nevím, zda to je vůbec pravda).
-
Fenykl a řapíky celeru nakrájíme na tenké proužky a cibulku na kolečka. Vše promícháme a můžeme přidát cherry rajčátka.
-
Na zálivku si vymícháme kysanou smetanu nebo jogurt s paprikovou pastou a olivovým olejem, osolíme, ochutíme kořením a přidáme k salátu.
Poznámka od kuchařky
Neudávám množství surovin, každý ví, kolik zeleniny mu vyhovuje.
Kuchařka: 1974andrea