
Suroviny
2 porce
- 4 plátky pečeně
- 400 g zelených fazolek
- 2-3 stroužky česneku
- 1-2 šalotky
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce oleje (kokosový, arašídový apod.)
- 1 lžíce oleje sezamového světlého
- 1 lžíce sojové omáčky (Tamari)
- 1 lžička chilli oleje
- 1 lžíce sezamových semínek
- sůl
- koření na steak nejlépe domácí
Postup přípravy receptu
-
Očištěné fazolky krátce povaříme, ihned vyndáme do studené vody a necháme okapat na sítku.
Plátky pečeně jsem měla 2 dny ( není to nutné, aspoň 30 minut je potřeba) naložené v oleji s domácím steakovým kořením, ale můžete použít jaké máte rádi. -
Na rozpálené pánvi rozehřejeme sádlo, vložíme maso a opečeme z jedné strany dozlatova, snížíme teplotu a plátky opečeme i z druhé strany. Měly by zůstat uprostřed růžové, šťavnaté. Vyndáme maso na talíř, zakryjeme alobalem a necháme odpočinout
-
Do pánve dáme oleje a orestujeme nasekanou šalotku a česnek, přidáme okapané fazolky a chvilku opékáme. Posypeme sezamem, zakápneme sojovou omáčkou a podle chuti dosolíme.
Pro barevnost můžeme přidat tenké nudličky mrkve a servírovat s vejcem, maso nakrájené na tenké plátky.