
Suroviny
- Ryba podle chuti
- 2 hrnky mouky hladké
- 2 hrnky černého piva
- 1 lžička sušeného droždí
- sůl
- voda vlažná podle potřeby
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Do vacsej misky dame preosiatu múku.
-
Do stredu spravime jamku a nalejeme tam vlazne pivo. Muku s pivom vyslahame metlickou a ked treba pridame vlaznu vodu taka by sme nemali ziadne hrudky a konzistenciu redsieho cesta ( ako na lievance).
-
Ked je cesto hladke pridame lyzicku susenych kvasnic a trochu soli a premiesame, zakryjeme a odlozime na cca. 1.5 az 2 hodiny na teple miesto.)
-
Ryby v nasom pripade filety boli lahko ochutene korenim a posekanou petrzelkou a zlahka pomucene a potom boli ponorene obalene v cesticku ( treba otriet o stranu misky aby nebolo obalene na hrubo len z lahka ).
-
Rozohrejeme olej vyskusame ci je dostatocne teply ( kusok chleba alebo cesticka).
Vyprazane v rastlinnom oleji do zlatista nakoniec osusime na papierovej utierke.
Poznámka od kuchařky
Tento recept na cesticko mi bol doporuceny ako jeden z najlepsich -jednoduchych anglickych variacii na pivove cesticko na tradicny” Fish and chips”. Vyskusane vyborne, chrumkave…Aj ked sme mali salat namiesto hranolkov.









