Tuňáková omáčka na těstoviny

113
- reklama -

Suroviny

1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě ( cca 180g)
4 filety z ančoviček
1 PL kaparů
2 KL naloženého zeleného pepře
černé olivy podle chuti
1 menší cibule ( já použila 3 malé šalotky)
1 stroužek česneku
250 ml smetany na vaření
150 ml vývaru
špetka mleté papriky
Já jsem ještě přidala na nudličky nakrájená a opečená kuřecí prsa

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji z tuňáka si zesklovatíme cibulku, přidáme tuňáka, posekané ančovičky, 1/2 kaparů a zeleného pepře, špetku papriky, zalijeme vývarem a necháme provařit cca 5 minut.

  2. Poté přidáme česnek a smetanu. Vše rozmixujeme ( nemusíme) dohladka a přidáme zbytek kaparů, zeleného pepře a posekané černé olivy. Prohřejeme a podáváme s těstovinami.
    Pro větší jedlíky lze přidat ještě opečené nudličky kuřecích prsou.

Poznámka od kuchařky

Můžeme použít i špagety nebo jiné těstoviny.