
- reklama -
Suroviny
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě ( cca 180g)
- 4 filety z ančoviček
- 1 PL kaparů
- 2 KL naloženého zeleného pepře
- černé olivy podle chuti
- 1 menší cibule ( já použila 3 malé šalotky)
- 1 stroužek česneku
- 250 ml smetany na vaření
- 150 ml vývaru
- špetka mleté papriky
- Já jsem ještě přidala na nudličky nakrájená a opečená kuřecí prsa
Postup přípravy receptu
-
Na oleji z tuňáka si zesklovatíme cibulku, přidáme tuňáka, posekané ančovičky, 1/2 kaparů a zeleného pepře, špetku papriky, zalijeme vývarem a necháme provařit cca 5 minut.
-
Poté přidáme česnek a smetanu. Vše rozmixujeme ( nemusíme) dohladka a přidáme zbytek kaparů, zeleného pepře a posekané černé olivy. Prohřejeme a podáváme s těstovinami.
Pro větší jedlíky lze přidat ještě opečené nudličky kuřecích prsou.
Poznámka od kuchařky
Můžeme použít i špagety nebo jiné těstoviny.
Kuchařka: 1974andrea