
- reklama -
Suroviny
- 600g vepřové kýty
- sůl
- pepř
- hořčice
- 4 plátky sýra
- 150 g šunkového salámu
- 100 g pórku
- 250 g míchané mražené zeleniny (karotka, hrášek, kukuřice a pod.)
- olej
- 2 dcl masového vývaru
- 80 g tvrdého sýra
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu si pokrájíme na 4 silnější plátky. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a slabě z jedné strany potřeme hořčicí.
-
Pokrájíme si předem nadrobno 1/2 pórku a šunkový salám.
-
Na hořčici položíme plátek sýra a na ni navrstvíme směs pórku a salámu. Přehneme a kapsičky zajistíme párátky nebo jehlami. Osolíme i na povrchu.
-
Kapsičky zprudka opečeme na rozehřátém oleji z obou stran, vyjmeme je.
-
Do zapékací mísy navrstvíme mraženou zeleninu, na ni položíme opečené kapsičky a vše zasypeme postrouhaným sýrem.
-
Podlijeme masovým vývarem a dáme do vyhřáté trouby zapéct.
-
Krátce před dopečením posypeme ještě druhou částí pokrájeného pórku. Podáváme s opečenými bramborami a dle chuti lze i s tatarskou omáčkou.
Kuchařka: Fokuska