
Suroviny
- Maso:
- 1,5 kg vepřové krkovice
- 5 lžic hrubé soli
- 5 lžic cukru krupice
- Hořčice:
- 5 lžic ostřejší hořčice
- 1 lžíce meruňkové marmelády
- namleté chilli papričky nebo lžička Ajvaru
- kyselé okurky (kvašáky/pickles)
- pečivo (bulky/briošky)
Postup přípravy receptu
-
Maso: Smíchat cukr se solí. Maso vložit do pekáčku a ze všech stran ho směsí hojně posypat. Přikrýt a nechat v lednici naložené minimálně 6 hodin (maximálně 24hodin). Vodu, která se vytvoří, slít!
-
Na 120°C péct 6 hodin a výpekem průběžně podlívat.
-
Po upečení vyndat z trouby a nechat půl hodiny odpočinout zakryté. Pak natrhat maso vidličkou na vlákna – jde to snadno.
-
Hořčici vytvoříte smícháním všech ingrediencí na ni.
-
Podávání: Pečivo rozkrojit na půl, lehce „ojet“ na másle (řeznou stranou dolů), pomazat meruňkovou zavařeninou, poklást vlákny masa a okurkami, nakonec přiklopit vrchním dílem pečiva.
Poznámka od kuchařky
Je to SKVOSTNÝ recept z blogu pana Cuketky: http://www.cuketka.cz/?p=8275
My jsme ho tentokrát trochu ošidili, ale pokud budete mít čas, dejte péct maso a mezitím si udělejte vlastní pečivo (též v receptu na blogu) – je vynikající!!! Stejně tak jako domácí narychlo naložené salátové okurky (tamtéž). A vůbec je tam spousta tipů a doporučení.
I když je to trochu delší na přípravu, čeká vás neskutečná dobrota, která zahřeje a pohladí nejen žaludek. Na snad POSLEDNÍ chladný víkend ideál 😉