![Vepřové kousky na leču a houbách_5ffa171ced4fb.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/veprove-kousky-na-lecu-a-houbach_5ffa171cdd04a.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 750 g vepřového plecka nebo krkovičky
- 600 g leča
- 250 g žampionů
- 1 cibule
- 1 šlehačka nebo smetana
- koření na vepřové maso
- pepř
- olej
- tmavá jíška Knorr
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky a na orestované cibuli obděláme. Okořeníme, opepříme. Přilijeme sklenici leča a s trochou vody dusíme (cca 3 dl).
-
Když je maso poloměkké, přidáme žampiony nakrájené na plátky a společně dusíme. Nakonec přilijeme šlehačku a podle potřeby zahustíme.
Kuchařka: mimosa