
Suroviny
- 175 g hnědého cukru
- 175 g másla
- 100 g hladké mouky
- 100 g mletých mandlí
- kůra ze 4 pomerančů
- šťáva z 1 pomeranče
- 4 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 200 g bílé čokolády
- 300 g Crème Fraiche
Postup přípravy receptu
-
Cukr vyšleháme s máslem a pomerančovou kůrovou. Poté vmícháme žloutky, mouku s práškem do pečiva a mletými mandlemi a šťávou z jednoho pomeranče. Pořádně zamícháme, abychom neměli hrudky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně vmícháme do těsta.
-
Těsto vlijeme do formy a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 25-35 minut. Po upečení necháme vychladnout.
-
připravíme krém. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a necháme mírně vychladnout. Poté vmícháme crème fraiche a krémem naplníme korpus. Zdobíme buď strouhanou čokoládou nebo jinak dle fantazie.
Poznámka od kuchařky
Cukr jsem z části nahradila sušenou stevií a zdobila jsem pravým marcipánem. Pekla jsem ve dvou silikonových formách o průměru 20 cm.
receptem jsem se inspirovala na stránkach BBCGoodFood









