
- reklama -
Suroviny
    
- 500 g kuřecích jater
- 2 pomeranče
- 1 větší červená cibule
- 1 polévková lžíce hnědého cukru
- 1 kávová lžička sladké papriky
- špetka sušeného estragonu ( možno použít čerstvý)
- snítka rozmarýnu
- pepř ( já použila pomerančový)
- 100 ml suchého sherry ( popř. vína)
- 150 ml vývaru
- sůl
Postup přípravy receptu
- 
Játra nakrájíme na kousky a opečeme je na pánvi s rozehřátým olejem, osolíme, opepříme a nakonec poprášíme paprikou. 
- 
Vyjmeme je z pánve. 
- 
Do pánve přilijeme trochu oleje, dáme na měsíčky nakrájenou červenou cibuli a orestujeme. Přisypeme cukr, necháme zkaramelizovat, přilijeme šťávu z jednoho pomeranče a sherry. 
- 
Necháme odpařit alkohol, vrátíme zpět játra a přidáme estragon, rozmarýn a zalijeme vývarem. 
- 
Vaříme ještě cca 10 minut do zhoustnutí omáčky. 
- 
Nakonec vložíme na kousky nakrájený, kůry zbavený pomeranč a prohřejeme. 
- 
Dochutíme podle potřeby. 
Poznámka od kuchařky
Podle receptu z Nejlepší recepty od Katky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
            Kuchařka: 1974andrea
        
 
            