Játra na pomerančích a sherry

74
- reklama -

Suroviny

500 g kuřecích jater
2 pomeranče
1 větší červená cibule
1 polévková lžíce hnědého cukru
1 kávová lžička sladké papriky
špetka sušeného estragonu ( možno použít čerstvý)
snítka rozmarýnu
pepř ( já použila pomerančový)
100 ml suchého sherry ( popř. vína)
150 ml vývaru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na kousky a opečeme je na pánvi s rozehřátým olejem, osolíme, opepříme a nakonec poprášíme paprikou.

  2. Vyjmeme je z pánve.

  3. Do pánve přilijeme trochu oleje, dáme na měsíčky nakrájenou červenou cibuli a orestujeme. Přisypeme cukr, necháme zkaramelizovat, přilijeme šťávu z jednoho pomeranče a sherry.

  4. Necháme odpařit alkohol, vrátíme zpět játra a přidáme estragon, rozmarýn a zalijeme vývarem.

  5. Vaříme ještě cca 10 minut do zhoustnutí omáčky.

  6. Nakonec vložíme na kousky nakrájený, kůry zbavený pomeranč a prohřejeme.

  7. Dochutíme podle potřeby.

Poznámka od kuchařky

Podle receptu z Nejlepší recepty od Katky

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/