Bedly v bramboráku

175
- reklama -

Suroviny

4-5 větších brambor
1 vejce
1 menší cibule
5-6 stroužků česneku
cca 50 ml horkého mléka
2 lžíce strouhanky
hladká mouka podle potřeby
majoránka
mletý pepř
sůl
kmín
sádlo na smažení
menší rovné kloboučky bedel
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu brambor nastrouháme na hrubším struhadle, zbytek na jemnějším. Cibuli nasekáme na drobné kousíčky, česnek prolisujeme.

  2. Přidáme vejce, koření, mléko, cibuli, česnek a strouhanku. Podle potřeby zahustíme moukou. Kloboučky lehce ze spodní části osolíme a opepříme.

  3. Rozehřejeme pánev s tukem (hodně) a lžíci dáme trochu těsta podle velikosti kloboučků v tenké vrstvě na pánev. Na to klobouček a zakryjeme vrstvou těsta.

  4. Smažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme hned na papírový ubrousek a důkladně vysajeme přebytečný tuk. Těsto drží dobře a dobře se to otáčí.

Poznámka od kuchařky

Zkoušela jsem dát klobouček do těsta, na spodní stanu lehce těsto a tou stranou do tuku. Na to jsem lžíci dala a pokryla klobouček shora. Taky to jde dobře.