
- reklama -
Suroviny
- 4-5 větších brambor
- 1 vejce
- 1 menší cibule
- 5-6 stroužků česneku
- cca 50 ml horkého mléka
- 2 lžíce strouhanky
- hladká mouka podle potřeby
- majoránka
- mletý pepř
- sůl
- kmín
- sádlo na smažení
- —
- menší rovné kloboučky bedel
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Polovinu brambor nastrouháme na hrubším struhadle, zbytek na jemnějším. Cibuli nasekáme na drobné kousíčky, česnek prolisujeme.
-
Přidáme vejce, koření, mléko, cibuli, česnek a strouhanku. Podle potřeby zahustíme moukou. Kloboučky lehce ze spodní části osolíme a opepříme.
-
Rozehřejeme pánev s tukem (hodně) a lžíci dáme trochu těsta podle velikosti kloboučků v tenké vrstvě na pánev. Na to klobouček a zakryjeme vrstvou těsta.
-
Smažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme hned na papírový ubrousek a důkladně vysajeme přebytečný tuk. Těsto drží dobře a dobře se to otáčí.
Poznámka od kuchařky
Zkoušela jsem dát klobouček do těsta, na spodní stanu lehce těsto a tou stranou do tuku. Na to jsem lžíci dala a pokryla klobouček shora. Taky to jde dobře.
Kuchařka: mika59









