- reklama -
Suroviny
- 2 plátky z hovězí roštěné nebo samozřejmě možno i ze svíčkové
- 2 větší stroužky česneku
- cca 15 černých oliv bez pecky
- 2 nasekané ančovičky
- čerstvý tymián
- čerstvý rozmarýn
- 100 ml bujónu nebo vývaru
- 100 ml bílého suchého vína
- 1 PL studeného másla
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky si osolíme a opepříme. Rozmačkaný česnek smícháme s najemno nasekanými bylinkami a směsí potřeme maso.
-
Na rozpálené pánvi s olejem opečeme roštěnky zprudka do hněda, z každé strany asi 1 minutu, pak teplotu snížíme a opékáme ještě z každé strany 2-4 minuty. Pozor, aby se nám nepřipálil česnek.
-
Maso vyndáme a zabalíme do alobalu.
-
Do pánve přidáme posekané ančovičky, vlijeme bílé víno a vývar, zredukujeme, přisypeme posekané olivy, můžeme ještě přidat bylinky a zjemníme studeným máslem. Dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Zdroj receptu Velká škola vaření – úspěch vždy zaručen
Podávala jsem se Sicilskými brambory http://www.toprecepty.cz/recept/26517-sicilske-bra…
Kuchařka: 1974andrea