Omáčka z červené čočky

54
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 lžíce másla
2 stroužky česneku
150 g červené čočky
2 bobkové listy
500 ml zeleninového vývaru
sůl
pepř
špagety nebo jiné těstoviny
strouhaný sýr k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Na másle si změníme nasekaný česnek, přidáme propláchnutou čočku, bobkové listy a zeleninový vývar. Vaříme za občasného promíchání 20 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté vyjmeme bobkové listy a v mixéru rozmixujeme v hladkou omáčku. Můžeme naředit trochou vody z těstovin.

  3. Uvaříme si těstoviny al dente. Scedíme a promícháme s omáčkou. Posypeme parmezánem

Poznámka od kuchařky

Inspirace z Albertu v kuchyni/ leden 2012

Chuťově velice dobrá 😉