
Suroviny
4 – 6 porcí
- 1 králík
- 100 ml octa
- 200 ml červeného vína
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 8 lžic olivového oleje
- 4 mrkve
- 2 jablka
- 4 cibule
- 8 stroužků česneku
- 2 bobkové listy
- větvička čerstvého rozmarýnu
- plechovka pasírovaných rajčat
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Mrkev oloupeme a nakrájíme na větší špalíčky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky.
Jablka oloupeme, odjadřincujeme a nakrájíme na čtvrtky.
Králíka očistíme, odblaníme, omyjeme, osušíme a naporcujeme.
-
Porce masa vložíme do mísy a přelijeme octem a vínem, přidáme řapíkatý celer, mrkev, česnek, cibuli, jablka, 4 lžíce olivového oleje, bobkové listy a rozmarýn.
-
Přikryjeme poklicí a vložíme do lednice, marinujeme do druhého dne.
Během té doby králíka otáčíme a promícháváme.
-
Druhý den porce králíka osolíme, opepříme a opečeme na 4 lžících olivového oleje dozlatova.
-
Opečené porce přendáme do pekáče, přidáme pasírovaná rajčata, marinádu se zeleninou a kořením a pečeme v troubě doměkka.
Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou nebo vývarem. Já jsem nepodlévala, nebylo potřeba.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: různě.. z internetu.
Tímto děkuju dárkyni za králíka 🙂
Jako příloha je vhodná rýže, ale může být v podstatě cokoliv… brambory, kuskus.. co máte rádi.
Část zeleniny jsem rozmixovala, část jsem nechala v celku.









