
- reklama -
Suroviny
- vepřová kýta
- 2 vejce
- 1,5 dcl červeného vína
- 2-3 pl medvědího česneku
- 1 kl ďábelského koření
- 1 dcl olivového oleje
- jarní cibulka
- hladká mouka
- pepř
- sůl
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Maso si omyjeme, nakrájíme na řízky, naklepeme a nejlépe den předem naložíme do: 0,5 dcl červeného vína, 1 dcl olivového oleje, 1 kl ďábelského koření, pepř, sůl a 1 pl medvědího česneku.
-
Nachystáme si na těstíčko: 2 vejce, 1 dcl červeného vína, 2 pl medvědího česneku, na jemno nakrájená jarní cibulka, osolíme, opepříme, přidáme hladkou mouku a pořádně promícháme.
-
Jednotlivé řízky obalujeme v těstíčku a ve strouhance. Osmažíme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Těstíčko vystačilo na 8 řízků.
Kuchařka: nofrona









