Suroviny
- (Na formu o průměru 26 cm)5 vajec
- 5 lžic cukru krupice
- 5 lžic vlažné vody
- 6-7 lžic polohrubé mouky
- (Na tmavé těsto)
- 1 lžíce kakaa
Postup přípravy receptu
-
Šlehat celá vejce s cukrem do tuhé pěny asi 15 minut, pak lehce vmíchat mouku a 1 polévkovou lžíci kakaa. Korpus není nijak vysoký.
-
Pařížská šlehačka se dá koupit, jinak 1 šlehačka a 200 gr nalámaná čokoláda na vaření, svařit, nechat do druhého dne vychladit a pak vyšlehat. Kdo chce více šlehačky, pak připravit z půl litru a 400 gr čokolády. Žádný ztužovač, žádná želatina.
-
Korpus upéct, pomazat jahodovou marmeládou nebo ničím, na to trochu šlehačky, do ní půlky banánů (rozříznuté podélně)asi 4 ks, zbytek šlehačky navrstvit.
-
Dát vychladit a strany posypat drobky z piškotů, já dala na jemno strouhané oříšky a vrch jsem zdobila šlehačkou z prášku – dobře drží i několik dnů (připravit podle návodu na sáčku).
-
Při krájení řezů máčet nůž do vlažné vody na každý řez zvlášť.