Zavářka do polévky – drobení, strouhání

88
- reklama -

Suroviny

1 vejce
100-150 g hrubá mouka (množství závisí na velikosti vejce)
Trochu mléka

Postup přípravy receptu

  1. Robot, kutr. Do mísy s noži dám mouku, na to vejce, případně pokapu mlékem a spustím kutr na max.výkon (tj. ne na 1,2 nebo 3, ale na druhou stranu) jen na vteřinu (tedy krátce) a opakuji 3x nebo 4x, záleží na tom, jak jemné to chci mít.


    Zobrazit celý recept

  2. Vyrobím tak např. strouhání, drobení nebo nejjemnější je jako krupička.

  3. Až si to vyzkoušíte, sami/y poznáte, jaký má být výsledek.

  4. Čím vícekrát spustíte kutr, tím drobnější bude výrobek.

  5. Na dně mísy zůstane zbytek, ten po vysypání drobení rozkrájím a znovu spustím kutr a dodělám.

Poznámka od kuchařky

Množství, které neupotřebím hned, dám na utěrku, usuším a použiji jindy.