- reklama -
Suroviny
- 1 vejce
- 100-150 g hrubá mouka (množství závisí na velikosti vejce)
- Trochu mléka
Postup přípravy receptu
-
Robot, kutr. Do mísy s noži dám mouku, na to vejce, případně pokapu mlékem a spustím kutr na max.výkon (tj. ne na 1,2 nebo 3, ale na druhou stranu) jen na vteřinu (tedy krátce) a opakuji 3x nebo 4x, záleží na tom, jak jemné to chci mít.
-
Vyrobím tak např. strouhání, drobení nebo nejjemnější je jako krupička.
-
Až si to vyzkoušíte, sami/y poznáte, jaký má být výsledek.
-
Čím vícekrát spustíte kutr, tím drobnější bude výrobek.
-
Na dně mísy zůstane zbytek, ten po vysypání drobení rozkrájím a znovu spustím kutr a dodělám.
Poznámka od kuchařky
Množství, které neupotřebím hned, dám na utěrku, usuším a použiji jindy.
Kuchařka: sindel.b