Výborný dortík (posypaný margotkou)

130
- reklama -

Suroviny

3 větší jablka
1 skořicový cukr
300 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
120 g cukru
250 ml vlažného mléka
100 ml oleje
1 vejce
Na krém:
300 ml mléka
1 vanilkový pudink
150 g změklého másla
cukr podle chuti
1 šlehačka na šlehání (33%)
1 ztužovač šlehačky
1 velká Margotka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu (průměr 23cm) vyložíme alobalem.

  2. Jablíčka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle (vymačkáme štávu) a vyložíme s nimi dortovou formu.Posypeme skořicovým cukrem.

  3. Na těsto:

    vajíčko vyšleháme s cukrem, přidáme mléko, olej a nakonec mouku s pr.do pečiva. Těsto vylijeme na jablka a pozvolna upečeme v troubě na 180°C asi 30minut. Po upečení necháme vychladnout.

  4. Mezitím si uvaříme z mléka a prášku hustý pudink, osladíme podle chuti a do vychladlého zašleháme změklé máslo.

  5. Potom si vyšleháme šlehačku se ztužovačem (osladíme) a nastrouháme margotku.

  6. Vychladlý korpus vyklopíme na tác (nahoře zůstane) jablečná vrstva a na tu natřeme krém, potom šlehačku a nakonec posypeme margotkou.

  7. Dáme do lednice pořádně vychladit, aby vše ztuhlo.

Poznámka od kuchařky

Dortík je vynikající, nestihla jsem nafotit na řezu (vždycky se po něm hned zapráší).

Recept mám z časopisu: Pošli recept

Podobný je i na MMB