Buřtíková polévka s celerem a hlívou ústřičnou

60
- reklama -

Suroviny
3 litry

1 cibule
2 stroužky česneku
1 buřt
1 brambora
1 mrkev
1 menší celer
kus pórku
hrst hlívy
1 lžička mleté papriky
petrželka
olej
zeleninový vývar(nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a celer si nastrouháme, cibuli, hlívu a buřt nakrájíme na kousky, pórek na kolečka, bramboru na malé kostičky. Do hrnce na olej dáme zpěnit cibulku, přidáme papriku – zpěníme a hned zalijeme vývarem.


    Zobrazit celý recept

  2. Když se vývar začne vařit dáme do něj česnek, brambory, nastrouhaný celer s mrkví, buřta, osolíme a vaříme.

  3. Když brambory změknou, dáme ještě pórek, dovaříme a do vypnuté polévky dáme nasekanou petrželku.

Poznámka od kuchařky

Původně jsem chtěla dělat Frankfurtskou polévku, ale musela jsem spotřebovat nějakou tu zeleninu a bylo rozhodnuto. S tou hlívou je moc dobrá.