Suroviny
- Přibližně 700 g hovězích líček
- 50 g slaniny
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- hovězí vývar
- 200 ml kvalitního červeného vína
- bobkový list
- rozmarýn
- tymián
- petrželová nať
- hladká mouka
- sádlo
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Líčka nakrájíme na větší kusy (kus = porce), vetřeme do nich sůl, pepř, dobře je obalíme v hladké mouce a ze všech stran osmažíme na sádle.
-
Maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme drobně krájenou cibuli a slaninu.
-
Vložíme maso zpět, přidáme krájený česnek, bobkový list, kytičku bylinek, zalijeme vínem a vývarem a zakryté necháme dusit doměkka (asi 90 minut). Mouka by nám měla šťávu zahustit.
-
Komu se během dušení zdá šťáva málo hustá, může opatrně vmíchat ve 100-150 ml studeného vývaru rozmíchané 2 lžičky mouky a dovařit (dodusit).
-
Podáváme s bramborovou kaší. (Před podáváním můžeme šťávu přecedit).
Poznámka od kuchařky
Recept realizoval I.Vodochodský v pořadu Tescoma s chutí.
Líčka jsou výborným masem a se šťávou nemají chybu.
Po dlouhé době mám recept bez fotky…..ale bylo to opravdu moc dobré, všichni se na to vrhli a fotit pak nebylo co (leda prázdné talíře) :-))