
- reklama -
Suroviny
3 – 4 porce
- 6 stonků řapíkatého celeru
- 1 – 2 jablka
- 1/2 hrnku vlašských ořechů
- Na zálivku:
- Kelímek zakysané smetany (Chef de Créme 30%)
- lžička medu
- lžička dijonské hořčice
- lžíce citronové šťávy
- lžíce olivového oleje (nebo citronového)
- 2 lžíce strouhaného parmazánu nebo sýru Gran moravia
- sůl
- čertvě drcený pepř
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme zálivku tím, že vymícháme všechny suroviny, na ni určené, do hladké konzistence. Dosolíme a dokořeníme dle vlastní chuti.
-
Stonky celeru a jablka ( neoloupaná, ale bez jadřince ) nakrájíme, dáme do mísy, přelijeme zálivkou a rukama proházíme, aby se nám jablíčka i celer pěkně „omatlaly“.
-
Na miskách či talířích, na kterých servírujeme, poházíme nahrubo sekanými jádry vlašských ořechů a dozdobíme lístky z řapíků. Můžeme zakapat olivovým olejem.
-
Dietáři jedí jen tak, ostatní si můžou zakousnout křupavou bagetku nebo jiné oblíbené pečivo.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: květnový Gurmet, mírně upraveno.
Dobrou chuť.
Název proto, že už tu podobný mám a rovnou ho do podobných přidávám :-))))
Kuchařka: rebeka