Kuřecí v podmáslové marinádě s křenem

64
- reklama -

Suroviny

4 kuřecí řízky nebo krůtí řízky
500 ml podmáslí
200 ml sladké smetany
3 jarní cibulky
2 PL krenexu
svazek zelené petrželky
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky osolíme a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na marinádu smícháme podmáslí, křen, polovinu posekané petrželky a zelené části cibulek, osolíme a zalijeme marinádou maso. Necháme marinovat přes noc.

  3. Druhý den maso vyjmeme z marinády, osušíme a opečeme zrudka na pekáčku s rozehřátým olejem. Přidáme na kolečka nakrájené bílé části cibulek, orestujeme a vše zalijeme marinádou. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme 30 minut.

  4. Poté maso vyjmeme, omáčku rozmixujeme, přilijeme sladkou smetanu a zbytek posekané petrželky. Prohřejeme a dochutíme podle potřeby. Omáčka by měla být mírně nakyslá.

  5. Přílohu jsem zvolila pouze zeleninovou, ale jistě se budou hodit i bramborové variace.

  6. Mraženou zeleninu a čerstvou brokolici vložíme do nádoby vhodně do MW trouby, osolíme, přidáme kousek másla, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na nejvyšší výkon na minutu a půl do MW trouby.

  7. Poté protřepeme a vrátíme vlnit ještě minutu. Zelenina zůstane krásně křupavá.

Poznámka od kuchařky

Maso je díky podmáslí krásně šťavnaté a křehké.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/